737 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Wiktoria Gąsiewska życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

  1. Życiorys i biografia Wiktorii Gąsiewskiej

    Wiktoria Gąsiewska jest polską aktorką telewizyjną i celebrytką. Urodziła się 13 marca 1999 roku w Warszawie.

  2. Kariera aktorska

    Swoją przygodę z aktorstwem zaczęła w bardzo młodym wieku, bowiem już w wieku 6 lat zadebiutowała w serialu Na dobre i na złe. W kolejnych latach Gąsiewska zaczęła pojawiać się także na dużym ekranie, a swoją pierwszą dużą rolę zagrała w filmie Jana Jakuba Kolskiego pt. Jasminum. W 2007 roku aktorka miała okazję pracować na planie dramatu Katyń w reżyserii Andrzeja Wajdy. Wkrótce zaczęła regularnie pojawiać się w epizodycznych lub stałych rolach w polskich serialach. Występowała między innymi w: Rodzinie zastępczej, Rodzince.pl , O mnie się nie martw, Przyjaciółkach, Barwach szczęścia, Komisarzu Aleksie czy Prawie Agaty.

  3. Dubbing

    Wiktoria świetnie odnalazła się także w branży dubbingowej. Jako aktorka dubbingowa zadebiutowała w polskiej wersji filmu fantasy Zaczarowani. Widzowie mieli okazję usłyszeć jej głos, między innymi, w takich produkcjach jak: Załoga GCzarodziejka Lili: Smok i magiczna księgaUmizoomiToy Story 3Koszmarny Karolek czy Paddington.

  4. Inne przedsięwzięcia

    Gąsiewska zadebiutowała w roli prowadzącej w programie I love Violetta. Była także jurorką w programie rozrywkowym dla dzieci, Mini szansa. Uczestniczyła także w programach tanecznych: Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami oraz Dance Dance Dance. Wraz ze swoim ówczesnym partnerem, Adamem Zdrójkowskim była bohaterką programu The Story of My Life. Historia naszego życia. Gąsiewska jako jedna z najpopularniejszych polskich celebrytek młodego pokolenia jest bardzo często zapraszana do współpracy przy kampaniach reklamowych. W 2019 roku została beauty influencerką marki kosmetycznej L’Oréal.

  5. Życie prywatne

    Od kwietnia 2018 roku Wiktoria spotyka się z aktorem poznanym na planie serialu Rodzinka.pl, Adamem Zdrójkowskim. Niedawno w mediach pojawiły się plotki o kryzysie w związku Wiktorii i Adama. Na szczęście para młodych aktorów ostatecznie doszła do porozumienia i szybko powróciła do wspólnego pozowania na ściankach. Wiktoria jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Celebrytka chętnie relacjonuje swoje życie na Instagramie.

  6. Wybrana filmografia

    • 2006: Jasminum – Eugenia
    • 2007: Katyń – Weronika
    • 2007: Koniec lata – Zosia
    • 2008: Lejdis – Łucja w wieku 9 lat
    • 2009: Afonia i pszczoły – mała Anielka
    • 2015: Baby Bump – Prawdziwa Kobieta
    • 2018: Dywizjon 303. Historia prawdziwa – dziewczyna
    • 2020: Futro z misia – córka Janusza

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

90 − = 85

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie pochodzi z portalu commons.wikipedia.org. Zdjęcie jest na licencji Creative Commons. Autorem zdjęcia jest Fryta 73.