1553 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Rege-Jean Page życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

Życiorys i biografia Rege-Jean Page'a

 Rege-Jean Page jest brytyjskim aktorem. Urodził się w 1990 roku w Harare, stolicy Zimbabwe.

Wykształcenie

W 2013 roku ukończył prestiżową Drama Centre London.

Kariera

Po ukończeniu szkoły aktorskiej zagrał w Kupcu weneckim u boku Jonathana Pryce’a oraz w serialu BBC Waterloo Road. W 2016 roku pokazał się w amerykańskiej produkcji Korzenie, która była remake'em serialu z lat 70. opowiadającym o losach czarnoskórej rodziny w Stanach Zjednoczonych. Na dużym ekranie zadebiutował w 2015 roku w filmie Ocalona, gdzie grał między innymi Pierce Brosnan.

W kolejnych latach pojawiał się w wielu filmach, grając drobne i najczęściej drugoplanowe role. W 2018 roku zagrał w Zabójczych maszynach – cyberpunkowym science fiction klasy B. W tym samym roku występował w serialu For The People, nie wiedząc jeszcze, że współpraca z wytwórnią Shondaland Shondy Rhimes w przyszłości zapewni mu olbrzymią popularność. Dwa lata później ta sama producentka zaproponowała mu rolę w kostiumowym serialu Bridgertonowie. Angaż do tej produkcji okazał się przełomem w karierze młodego aktora. Nikt nie przypuszczał, że serial osiągnie sukces i wielki rozgłos i stanie się jedną z najpopularniejszych produkcji Netflixa ostatnich miesięcy. Jako książę Hastings, Simon Basset, Rege-Jean zdobył serca fanek na całym świecie, a jego nazwisko stało się rozpoznawalne. Przystojny aktor bardzo szybko stał się gwiazdą, a na wieść, że nie wystąpi w drugim sezonie serialu fani zareagowali wściekłością. Wielu internautów przyznało nawet, że z powodu braku Page'a w obsadzie prawdopodobnie nie włączy kolejnych odcinków serialu Netfliksa.

Aktor nie ucierpiał jednak bardzo na decyzji producentów, bowiem rola w Bridgertonach otworzyła mu drogę do kariery i dalszych angaży. Po występie w serialu na pewno nie będzie narzekał na brak propozycji udziału w kolejnych projektach.

Życie prywatne

Wraz ze wzrostem popularności aktora, rośnie zainteresowanie jego życiem osobistym. Sam Page nie chce się wypowiadać na ten temat. Chociaż nie wiadomo, czy jego serce jest aktualnie zajęte, pewne jest to, że nie ma żony. Gwiazdor jest bardzo aktywny w mediach społecznościowych. Prowadzi swoje konto na Instagramie, gdzie z dnia na dzień przybywa mu fanów - obecnie jest to ponad 5,5 miliona użytkowników. Publikuje tam zdjęcia z wakacji, z planów zdjęciowych oraz filmowych, a także prezentuje efekty ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Wybrana filmografia:

  • 2015: Ocalona – Robert Purvell
  • 2016: Korzenie – Chicken George
  • 2018: Zabójcze maszyny – Kapitan Khora
  • 2018: For the People – Leonard Knox
  • 2020: Bridgertonowie – Simon Basset

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

4 + 6 =

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie - shutterstock.com Autor: Kathy Hutchins