739 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Olga Kalicka życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

  1. Życiorys i biografia Olgi Kalickiej

    Olga Kalicka jest polską aktorką serialową i teatralną. Urodziła się 4 sierpnia 1993 roku w Piasecznie.

  2. Wykształcenie

    Ukończyła studia na Wydziale Aktorskim Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie.

  3. Kariera

    Zadebiutowała w wieku siedmiu lat w grupie aktorskiej działającej przy warszawskim Teatrze Rampa. Początkowo grała epizodyczne role w polskich serialach (takich jak: Plebania,Prosto w serceSingielka czy M jak miłość), jednak dopiero Rodzinka.pl przyniosła jej rozpoznawalność i otworzyła drzwi do rozpoczęcia kariery w polskim show-biznesie. W 2016 roku wystąpiła w pierwszej zagranicznej produkcji – niemieckim serialu Der Usedom-Krimi, a dwa lata później zagrała w rosyjskim serialu historycznym Godunow Prodołżenije. Na dużym ekranie zadebiutowała w 2011 roku w filmie Księstwo, a w 2015 roku wystąpiła w komedii Wkręceni 2. Od 2018 na stałe jest związana z warszawskim Teatrem Kwadrat, a także współpracuje z teatrami: Komedia, Capitol, Rampa i Palladium. W 2018 roku spróbowała swoich sił jako prezenterka telewizyjna, współprowadząc program World of Dance Polska. W 2020 wraz z Karoliną Borowską założyła markę modową Rêves.

  4. Życie prywatne

    Olga ze swoim obecnym partnerem, Cezarym, poznali się 12 lat temu, a ich wieloletnia przyjaźń zamieniła się w miłość. Para ma wspólnie synka, Aleksego. Aktorka chętnie dzieli się wydarzeniami ze swojego życia z fanami za pomocą mediów społecznościowych.

  5. Wybrana filmografia

    • 2003: Na Wspólnej − „Ruda”
    • 2008: Ojciec Mateusz − Wiktoria Kozakiewicz
    • 2011: Galeria − Joasia
    • 2011: Księstwo − Małgorzata, dziewczyna Zbyszka
    • 2011–2012: Plebania − Kasia Cieplak
    • 2011-2020: Rodzinka.pl − Magda, żona Tomka
    • 2016-2019: M jak miłość – Justyna Górska, była narzeczona Franka Zarzyckiego

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

3 + 5 =

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie pochodzi z portalu commons.wikipedia.org. Zdjęcie jest na licencji Creative Commons. Autorem zdjęcia jest Ja Fryta.