1070 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Mateusz Pawłowski życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

Życiorys i biografia Mateusza Pawłowskiego

Mateusz Pawłowski jest polskim aktorem. Urodził się 3 czerwca 2004 roku.

Kariera

Mateusz dołączył do obsady Rodzinki.pl w wieku siedmiu lat. Chłopak wciela się tam w najmłodszego syna Boskich, Kacperka. Już od pierwszego odcinka skradł serca wielu widzów urokiem osobistym i dziecięcą radością. Dorastał na planie serialu przez 9 lat, czyli od pierwszego do ostatniego odcinka produkcji. Później można go było zobaczyć również w innych produkcjach. Mateusz Pawłowski wystąpił między innymi w serialu Opowieści kota Śpiocha. Oprócz tego użyczył swojego głosu w serialu Pinokio oraz w filmie Uwolnić Mikołaja!. W 2017 roku zaliczył kinowy debiut, wcielając się w rolę młodego Maksymiliana Kolbe w filmie Dwie korony.

Życie prywatne

Jest synem Katarzyny Majchrzak-Pawłowskiej i Mariusza Pawłowskiego. Ma młodszą siostrę Natalię.

Wybrana filmografia

  • 2011-2020: Rodzinka.pl – Kacper Boski
  • 2012-2014: Opowieści Kota Śpiocha – Krzyś
  • 2012-2015: Kręcimy Rodzinkę.pl – Kacper Boski
  • 2013: Boscy w sieci – Kacper Boski
  • 2017: Dwie korony – ojciec Maksymilian Maria Kolbe (w dzieciństwie)

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

86 − = 78

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie pochodzi z portalu commons.wikipedia.org. Zdjęcie jest na licencji Creative Commons. Autorem zdjęcia jest Ja Fryta.