597 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Mateusz Pawłowski życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

  1. Życiorys i biografia Mateusza Pawłowskiego

    Mateusz Pawłowski jest polskim aktorem. Urodził się 3 czerwca 2004 roku.

  2. Kariera

    Mateusz dołączył do obsady Rodzinki.pl w wieku siedmiu lat. Chłopak wciela się tam w najmłodszego syna Boskich, Kacperka. Już od pierwszego odcinka skradł serca wielu widzów urokiem osobistym i dziecięcą radością. Dorastał na planie serialu przez 9 lat, czyli od pierwszego do ostatniego odcinka produkcji. Później można go było zobaczyć również w innych produkcjach. Mateusz Pawłowski wystąpił między innymi w serialu Opowieści kota Śpiocha. Oprócz tego użyczył swojego głosu w serialu Pinokio oraz w filmie Uwolnić Mikołaja!. W 2017 roku zaliczył kinowy debiut, wcielając się w rolę młodego Maksymiliana Kolbe w filmie Dwie korony.

  3. Życie prywatne

    Jest synem Katarzyny Majchrzak-Pawłowskiej i Mariusza Pawłowskiego. Ma młodszą siostrę Natalię.

  4. Wybrana filmografia

    • 2011-2020: Rodzinka.pl – Kacper Boski
    • 2012-2014: Opowieści Kota Śpiocha – Krzyś
    • 2012-2015: Kręcimy Rodzinkę.pl – Kacper Boski
    • 2013: Boscy w sieci – Kacper Boski
    • 2017: Dwie korony – ojciec Maksymilian Maria Kolbe (w dzieciństwie)

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

93 − 87 =

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie pochodzi z portalu commons.wikipedia.org. Zdjęcie jest na licencji Creative Commons. Autorem zdjęcia jest Ja Fryta.