737 życiorysów w bazie
codziennie nowe aktualizacje

Misiek Koterski życiorys

   Twoim zdaniem...

Kto jest według Ciebie lepszym aktorem?

  1. Życiorys i biografia Miśka Koterskiego

    Misiek Koterski, a właściwie Michał Koterski, jest polskim aktorem i celebrytą. Urodził się 29 grudnia 1979 roku w Krakowie.

  2. Rodzina

    Michał urodził się w rodzinie związanej z filmem. Jest synem reżysera Marka Koterskiego i Iwony Ciesielskiej. Rodzice aktora rozwiedli się, gdy był jeszcze dzieckiem. Jego kuzynem jest Maciek Koterski.

  3. Kariera

    W 1986 roku Michał Koterski po raz pierwszy pojawił się na ekranie w filmie Pieśń wojenna, gdzie zagrał małą rolę epizodyczną. Pierwsza poważna rola nadeszła w 1999 roku w filmie Ajlawjum reżyserowanym przez jego ojca, gdzie po raz pierwszy wcielił się w postać Sylwka, syna Adama Miauczyńskiego. W 2002 roku młody Koterski zagrał epizodyczną rolę w filmie Juliusza Machulskiego Superprodukcja. W tym samym roku ponownie wcielił się w rolę Sylwka Miauczyńskiego w produkcji ojca zatytułowanej Dzień świra. Sylwka zagrał jeszcze raz w roku 2006 w filmie Wszyscy jesteśmy Chrystusami. W międzyczasie często pojawiał się w epizodycznych rolach w polskich serialach telewizyjnych. Zagrał między innymi w Odwróconych, Heli w opałach, Świecie według Kiepskich czy Ratownikach. W 2009 roku na stałe dołączył do obsady serialu Pierwsza Miłość, gdzie wcielał się w postać Heńka Saniewskiego. W kolejnych latach zagrał w produkcjach: Rezerwat, Świadek koronny, Wszystko, Chrzest, Kac Wawa i Baby są jakieś inne. W 2018 zagrał postać Adasia Miauczyńskiego w filmie Marka Koterskiego zatytułowanym 7 uczuć.

  4. Pozostałe przedsięwzięcia

    Aktor często pojawia się w różnego rodzaju programach telewizyjnych. W 2008 roku Koterski wystąpił w programie Jak oni śpiewają oraz wystąpił w Tańcu z gwiazdami. Spróbował także swoich sił jako prowadzący i konferansjer w programie Misiek Koterski Show. Był też jednym z prowadzących poranną audycję Antylista na antenie Antyradia. W 2019 roku wziął udział w show Agent – Gwiazdy, a także był bohaterem jednego odcinka programu The Story of My Life. Historia naszego życia.

  5. Życie prywatne

    Od 2016 roku partnerką Koterskiego jest Marcela Leszczak, modelka, uczestniczka Top Model i aktorka w serialu Miłość na bogato. Wspólnie mają syna Fryderyka. Aktor wielokrotnie przyznawał, że w przeszłości był poważnie uzależniony od narkotyków. Ma również za sobą problemy z prawem. W 2007 roku został skazany za próbę sprzedaży zadłużonego mieszkania, które nie należało do niego.

  6. Wybrana filmografia

    • 1999: Ajlawju  Sylwuś Miauczyński
    • 2002: Superprodukcja  pracownik stacji benzynowej
    • 2002: Dzień świra  Sylwuś Miauczyński
    • 2006: Królowie śródmieścia  Słoniu
    • 2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami Sylwuś Miauczyński
    • 2007: Odwróceni  Dzikus
    • 2007: Świadek koronny  Dzikus
    • 2010: Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz  Kubuś
    • 2010: Śniadanie do łóżka  fotograf agencji
    • 2010: Chrzest  Łysy
    • 2011: Baby są jakieś inne  sprzedawca na stacji benzynowej
    • 2011: Kac Wawa  klient burdelu
    • 2017: Porady na zdrady  trener boksu
    • 2018: 7 uczuć  Adaś Miauczyński

Skomentuj / dodaj informacje o osobie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

− 2 = 2

Komentarze

Podobne biografie i życiorysy

Źródła

Zdjęcie pochodzi z portalu: https://commons.wikimedia.org/ wykorzystane na podstawie licencji CC BY-SA 3.0; autor zdjęcia: Sławek.